Zondag 10 juni is er ’s middags om 17.00 uur een Choral Evensong, een vesper en avondgebed in Anglicaanse stijl, in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. Het Vocaal Theologen Ensemble zingt dan hymnen, anthems, canticles en chants uit de Engelse kerkmuziek, van barok tot de twintigste eeuw.

Ook de gebeden en lezingen worden volgens de anglicaanse rite gebracht. De muzikale leiding heeft Hanna Rijken, die gepromoveerd is op Anglicaanse liturgische muziek. Organist is Sebastian ’t Hart en de liturg ds. Sytze de Vries uit Schalkwijk (Utrecht).

Iedereen is welkom vanaf 16.30 uur. De entree is vrij, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Vesper

Maandelijks – behalve in de zomer – wordt er in de Kruiskerk een Muzikale Vesper gehouden waarin veel waardevolle kerkmuziek die in de loop der eeuwen gecomponeerd is ten gehore wordt gebracht. Vaak is dat kerkmuziek die gemaakt is op Latijnse, Duitse of Nederlandse teksten. Omdat er ook veel prachtige Engelstalige kerkmuziek is, hebben we sinds enkele jaren de gewoonte om het seizoen te besluiten met een Choral Evensong, een vesper in de Anglicaanse traditie.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.