Vier door de ontwikkelaar villa’s genoemde vrijstaande  huizen met drie kamers (75 vierkante meter) en twaalf koopappartementen met twee- en drie kamers, in drie bouwlagen, komen er waarschijnlijk op de plek van tuincentrum Life & Garden en het voormalige Van Diemen Funcentrum aan de Handweg. De gemeente heeft een concept startnotitie gemaakt. De eigenaren van de bedrijven hebben hun panden verkocht aan projectontwikkelaar Horsman en Co in Lisse.

Om vragen te beantwoorden en een toelichting te geven organiseren gemeente en ontwikkelaar een informatieavond op woensdag 1 juli, van 20.00 tot 21.30 in het raadhuis, goeddeels gelijktijdig met de vergadering van de gemeenteraad. Experts van de gemeente, de ontwikkelaar en de architect zijn hierbij aanwezig. Men kan inlopen wanneer men wenst, maar moet zich van te voren per mail aanmelden via: Oostelijkepoeloever2@amstelveen.nl.

Middelduur

Tuincentrum Life en Garden zou media 2020 worden opgeleverd en is op dit moment nog in bedrijf en Van Diemen Funsports stopte al in maart. Hun panden aan de Handweg 121 en 129 worden gesloopt voor woningbouw. De appartementen worden gerealiseerd in de sector ‘middelduur’. Een kwart van de totale bouw komt in de zogenoemd lage klasse, wat betekent dat men voor maximaal € 310.000 een twee kamers heeft (totale oppervlakte 50 á 60 vierkante meter). De rest van de appartementen komt in de hoge klasse (50% van het geheel) voor maximaal € 363.000. Men heeft dan twee of drie kamers op een totale oppervlakte van 60 á 70 vierkante meter.

Logisch vervolg

De gemeente wil meewerken aan uitwerking van de plannen, omdat het naar haar zeggen een gewenste bijdrage levert aan het middeldure koopsegment.

Per woonlaag zijn vier appartementen gepland. Aan de waterkant (van de Poel) zijn de vier zogenoemde villa’s voorzien met een maximum bouwoppervlak van 200 vierkante meter.

Het plan ‘Oostelijke Poeloever 2’ is volgens de gemeente een logisch stedenbouwkundig vervolg op Oostelijke Poeloever, het woningbouwproject dat momenteel in aanbouw is achter de behouden voorgevel van de Handwegkerk en het voormalige terrein van tuincentrum Konijnenburg.

Het plangebied Oostelijke Poeloever 2 wordt via twee uitritten ontsloten op de Handweg. Het buitenterrein blijft particulier terrein en zal worden ingericht met parkeerplaatsen voor de appartementen, toegangswegen naar de villa-kavel en privégroen. Voor het parkeren geldt de voorwaarde dat dit grotendeels wordt opgelost op eigen terrein voor zowel bewoners als bezoekers.

Eerste stap

De eerste stap in de herontwikkeling is het opstellen van een startnotitie, die ook de basis vormt voor de benodigde bestemmingsplanwijziging. Voordat de gemeenteraad gevraagd wordt de startnotitie vast te stellen is een concept startnotitie opgesteld, waarop de directe omgeving kan reageren. Men kan een schriftelijke reactie mailen naar: bouwprojecten@amstelveen.nl, onder vermelding van naam en contactgegevens. Alle schriftelijke reacties worden opgenomen en samen met een antwoord aan de raad voorgelegd.

Contact

Voor algemene informatie over het plan en het proces kunnen inwoners terecht bij projectmanager Gertie Stienen of Niels Wendel van de gemeente via: bouwprojecten@amstelveen.nl of (020)540 4693. Voor vragen aan de ontwikkelaar: John Moors via het telefoonnummer: (0252) 413 155.

7 REACTIES

  1. Dat daar dure huizen komen, kan ik begrijpen, maar dat er nergens anders in de gemeente soc woningbouw en gezinsappartementen tot zo’n €950,— niet. Het is duidelijk dat het beleid van Amstelveen voor mensen in de gewone beroepen. ( u weet wel waar we nog voor geklapt hebben) mogen oprotten.

  2. Ja, vier villa’s. Wat doet me dat goed. Het is zo moeilijk voor mensen met teveel geld om een lekker stulpje te vinden. Hè, mijn dag is weer goed in deze cynische kutgemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.