De enige betaalde kracht van RTV Amstelveen, Ernst Jan Wilhelmis, benadrukt in een schrijven aan de raadscommissie Burgers en Samenleving vooral het nut van de lokale omroep als beste leer- en werkbedrijf van Noord-Holland in de sector ICT en creatieve industrie.

Enst Jan Wilhelmis

Ook volgens fractievoorzitter Kees Noomen van de VVD, die inde vergadering van de commissie woensdag meldde heel de familie Wilhelmis goed te kennen, pleitte er voor dat Ernst-Jan goed naar betaald nieuw werk wordt begeleid. In zijn geschreven inspraakbetoog zegt die het volgende:

Beslecht

“Ik ben niet gek. Het pleit voor RTVA in de huidige vorm is beslecht. De reden om bij deze vergadering in te spreken is dan ook niet om RTVA alsnog te redden.  Zeker op bestuurlijk niveau is er verjonging en meer digitale ambitie nodig. Dat ben ik eens met het college.”

“Met NH Media hadden we die ambitie kunnen waarmaken, zeg ik vanaf de werkvloer. Ik ga nu niet op oorzaken in, maar naar mijn mening heeft het in ieder geval niet aan de redactionele medewerkers, vrijwilligers en NH gelegen dat de definitieve samenwerking er niet komt.”

Rugzakje

“Het meest positieve scenario voor RTVA is op het ogenblik dat de omroep het de komende jaren moet rooien met een minimale subsidie. Wat er dan rest is Amstelveen Lokaal 2.0. Een radiostation met internetsite, in de lucht gehouden door louter vrijwilligers.”

“De status van leer- en werkbedrijf zal dan volledig verdwijnen. En daar wil ik het dus wel over hebben. RTVA heeft de afgelopen jaren heel veel kunnen betekenen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook vonden wij het nooit erg om mensen met een zogenoemd rugzakje binnen te halen: of dat nu stagiaires of vrijwilligers betrof. En in de meesten gevallen leefden deze mensen op. Waren blij om opgenomen te worden in de RTVA-familie. Bij RTVA op de werkvloer wordt uitgegaan van wat je kan en niet gekeken naar je gebreken.”

Maatschappelijk

“Ik hoop van harte dat een nieuw Amstelveens media-initiatief ook voor deze mensen bereikbaar blijft. Want binnen de discussie over de lokale omroep is onze maatschappelijke functie en betrokkenheid wel erg ver naar de achtergrond verdrongen. Dat vind ik jammer. Zeker gezien het feit dat we in 2017 nog het beste leer- en werkbedrijf van Noord-Holland in de sector ICT en creatieve industrie waren.”

“Ik ben in ieder geval blij dat ik de afgelopen zeven jaar bij RTVA bijzondere mensen heb leren kennen die in veel gevallen veel meer in hun mars hadden dan de buitenwereld kon bevroeden. Het maakte het werk bij RTVA bijzonder dankbaar.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.