In de week van de alfabetisering, van 9 tot 15 september, zijn alle oud-leerlingen van de ‘taalvaardig lessen’ op 11 september (19.00 uur) welkom in de Buurtkamer Keizer Karel Park. Tijdens die zogenoemde Taal Actie avond presenteert om 20.00 uur wethouder Marijn van Ballegooijen daar het nieuwe project, in het kader van de combinatie werken en leren. De Buurtkamer aan de Lindenlaan 75 (MOC) heeft alle oud leerlingen, voor zover daar bekend, uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Zij mogen er komen vertellen wat zij hebben gedaan met hun kennis van de Nederlandse taal. Meer dan 300 cursisten uit ruim 25 landen hebben gebruik gemaakt “taalvaardig” lessen. Nog steeds zijn vrijwilliger-docenten bezig mensen zich thuis te laten voelen in Amstelveen. Docenten helpen o.a. met het huiswerk maken van leerlingen van het ROC, alfabetiseren, en vooral stimuleren beter Nederlands te spreken en te schrijven. De hele avond zijn er interactieve taalspelletjes. De Week van de Alfabetisering is een campagne die inzet op een positieve leercultuur en een leven lang ontwikkelen. Zodat meer mensen de kans krijgen ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en om te gaan met de computer.

Honderden gemeenten, bedrijven, bibliotheken, scholen en vele duizenden mensen komen samen met Stichting Lezen & Schrijven in actie voor een geletterd Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.