Van Amstelvener Frans Sitvast verscheen vrijdag het boek ‘Schemertijd’ bij uitgeverij Boekscout. Een boek vol fantasieverhalen uit de Hollandse klei, zeggen auteur en uitgever. Men maakt er in kennis met vier hoofdpersonen die allen op een keerpunt in hun leven te maken krijgen met vreemde verschijnselen.

Ze gaan ongevraagd op reis, in tijd en ruimte, maar vooral ook in hun eigen leven. Gewone mensen, geen helden, eerder anti-helden en niet zoekend naar avontuur. Maar het avontuur zoekt hen wél op, waardoor hun leven voor altijd verandert.

Werkzoekenden

Ze kennen elkaar niet, hebben alle vier hun eigen leven, maar uiteindelijk blijken ze veel meer gemeenschappelijk te hebben dan ze ooit konden denken. Om hier achter te komen hoefden ze alleen maar de trein te nemen, of een lift of een vreemde dromenmachine.

Frans Sitvast (1959) woont in Amstelveen, is getrouwd en heeft twee dochters uit zijn eerste (Portugese) huwelijk. Hij is adviseur werkzoekenden in Amsterdam en gebruikt elementen uit zijn eigen leven in zijn boek. Volgens de uitgever kan de lezer zich gemakkelijk met de hoofdpersonen eruit identificeren. “Zijn verhalen zijn geïnspireerd door zijn omgeving. Zo heeft hij jarenlang een volkstuin gehad met alle perikelen die daarbij hoorden en hij woonde langs het spoor.” ISBN: 9789463895415. 112 pagina’s. Paperback. Prijs € 18,50.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.