Speelboerderij Elsenhove kon natuurlijk niet achter blijven, nu Amstelveen de buitenruimte steeds verder rookvrij wil maken. Woensdag 3 oktober gaf wethouder Floor Gordon dan ook het startsein voor een rookvrije speelboerderij. Die speelt een belangrijke rol in educatie aan kinderen over natuur, milieu en duurzaamheid. Op de speelboerderij van de gemeente komen kinderen nu ook niet langer in aanraking met roken.

Door voorlichting te geven en roken te ontmoedigen, bijvoorbeeld door roken te verbieden in de openbare ruimte, in en rondom publieke gebouwen en bij (sport)verenigingen, denkt Amstelveen een rookvrije stad te worden. Op weg naar een rookvrije generatie. Zo kan stoppen met roken meer vanzelfsprekend worden, zegt ze.

Stoptober

Wethouder Floor Gordon (NME-educatie zegt dat een leven lang leren over natuur, milieu en duurzaamheid het motto is van Speelboerderij Elsenhove. “Daar voegen wij graag een leven lang niet roken aan toe. In de maand oktober, waar tijdens Stoptober extra aandacht is voor stoppen met roken, past het om als gemeente het goede voorbeeld te geven. We stoppen met roken op Elsenhove. Spelen en roken gaat namelijk niet samen. Opgroeiende kinderen moeten we beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.”

Meerkamp

Na onder meer zwembad de Meerkamp en het raadhuis met Raadhuisplein is nu ook de gemeentelijke speelboerderij Elsenhove aan Bankrasweg 1 rookvrij. Deze maand volgen de Amstelveense begraafplaats en crematorion Zorgvlied. Niet alleen de gemeente maar ook bewoners en instellingen nemen initiatieven om Amstelveen meer rookvrij te maken op publieke plekken. Zoals het speelbad in Bovenkerk, sportclubs en gezondheidscentra.

1 REACTIE

  1. De ingang van Bieb/Venstra ontbreekt in dit rijtje van rookvrije plaatsen, terwijl wethouder Raat (VVD) juist daar met veel publiciteit een rookverbod had ingesteld. Getuige alle peuken op de grond wordt dit trouwens volkomen genegeerd.

    Het zal best lastig zijn om het crematorium rookvrij te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.