In de wijk Bankras Kostverloren heeft het wijkplatform vorige week zijn laatste vergadering gehouden. Het wordt samengevoegd met een Bewoners Initiatief Groep (BIG), die daar overigens nog opgericht moet worden. Daarvoor worden mensen gezocht.

Doel van de BIG komt overigens overeen met die van het platform, dat volgens de gemeente, zoals in alle wijken, geen draagvlak heeft. Het gaat bij de BIG om verbetering van de kwaliteit van de woon- en leefomgeving en / of versterking van de sociale samenhang binnen de wijk en tussen de bewoners.

Werkgroepen

Het is de bedoeling binnen het nieuwe orgaan door middel van werkgroepen activiteiten te organiseren op verschillende gebieden. Gedacht wordt aan bijvoorbeeld: Woon en leefomgeving, Wegen en verkeer, Veiligheid, Welzijn en sociale samenhang en Preventieve gezondheidszorg.

Budget

Een activiteitenbudget is beschikbaar. Een team bestaande uit wijkcoach Ghoesna Janmohamed, Marjo Fambach van Participe en Ben Jonker, die voorzitter is van het wijkplatform, is doende de BIG op te richten. Dat team zoekt versterking van bewoners die graag activiteiten in de wijk willen organiseren. Men kan zich daarvoor aanmelden via e-mail Bankkost4@gmail.com of telefoon 06 1131 8673. Maar men kan ook op dinsdag naar Alleman komen, van 10 – 11 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.