Noord-Holland wil meer bovenregionale culturele en sportieve evenementen in de provincie een steuntje in de rug geven. Daarvoor is drie ton beschikbaar. Veel evenementen hebben te maken met extra maatregelen ter bestrijding van verspreiding van het COVID-19 virus. Dit brengt extra kosten met zich mee en tegelijkertijd vallen soms inkomsten weg. Daarom wil Noord-Holland de komende maanden meer evenementen eenmalig sponsoren. De provincie heeft een sponsorbeleid voor grote evenementen met een bovenregionale uitstraling, zoals Bevrijdingspop Haarlem, het Dam-tot-Dam weekend en MOOOISTE landschapsfestival. Maar zij heeft besloten grotere culturele en sportieve evenementen in Noord-Holland de laatste maanden van dit jaar extra te ondersteunen. Die hebben te kampen met de RIVM–richtlijnen en zien inkomsten wegvallen.

Extra sponsoring

Culturele en sportieve evenementen met een bovenregionale uitstraling kunnen in aanmerking komen voor extra sponsoring. Noord-Holland gaat op zoek naar evenementen die voldoen aan de sponsorvoorwaarden, maar evenementenorganisaties kunnen zelf ook contact opnemen als zij menen in aanmerking te komen. Belangrijke voorwaarden zijn dat een deel van de sponsorbijdrage moet worden ingezet voor verduurzaming van het evenement en inclusiviteit. De regeling is geldig voor evenementen tot en met 1 juni 2021. Meer informatie is te vinden op: https://www.noord-holland.nl/Onderwerpen/Toerisme_recreatie/Festivals_Evenementen

Foto: De provincie ondersteunt het Open NK Zeilen in Medemblik. Fotograaf – Klaas Wiersma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.