In totaal had het Bostheater in het Amsterdamse Bos dit zomerseizoen, net een aangepaste programmering toch 140 met voorstellingen, die bijna allemaal waren uitverkocht. Een seizoen vol dans, concerten, storytelling, shows en filmavonden. Maar de Amsterdamse subsidie van ongeveer drie ton werd gestopt.

“De herfst komt in zicht en we blikken met een glimlach en goed gevoel terug op dit seizoen, maar we maken ons ook zorgen over de toekomst”, zegt de directie. “Het Bostheater dreigt te verdwijnen doordat we de structurele subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) verliezen. We hebben een positieve beoordeling gekregen van de commissie van het AFK, maar onze aanvraag kan niet worden gehonoreerd.”

Wethouder

Tot en met 14 september kan men een petitie tekenen. Meer  dan 10.000 mensen hebben dat al gedaan. In de petitie wordt de gemeente op het belang van het theater gewezen en alsnog op herstel van de subsidie aangedrongen. Tal van artiesten ondersteunen dat. “We willen voorkomen dat het Bostheater verdwijnt.”

Op dinsdag 15 september wordt de petitie aangeboden aan de Amsterdamse wethouder Touria Meliani. Zowel aan haar als de Amsterdamse gemeenteraad wordt gevraagd met oplossingen te komen zodat het Bostheater behouden blijft. Dat verzoek wordt met het ondertekenen van de petitie kracht bij gezet.

Zoals gezegd roepen veel bekende acteurs, artiesten en gezelschappen alle cultuurliefhebbers op de petitie te tekenen.  Ga voor meer informatie naar bostheater.nl/petitie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.