Niet het Amstelveense dierenasiel bezocht wethouder Floor Gordon van Dierenwelzijn op Dierendag (4 oktober), maar vogel- en zoogdierenopvang De Toevlucht in Amsterdam. Die stichting vangt jaarlijks zo’n 5.500 kleine zoogdieren en vogels op waarvan zo’n 500 uit Amstelveen. Opgevangen dieren worden ook weer uitgezet in de gemeente waar ze zijn gevonden. Zaterdag 6 oktober houdt De Toevlucht Open Dag van 10.00 tot 15.00 uur.

Gemeenten zijn verplicht gevonden dieren die een eigenaar hebben op te vangen. De dierenambulance vervoert deze dieren naar het dierenasiel. Voor gewonde en in het wild levende dieren, zoals vogels en kleine zoogdieren hebben gemeenten een zorgplicht. Amstelveen laat deze dieren opvangen door De Toevlucht. Amstelveners kunnen hiervoor de dierenambulance De Ronde Venen bellen maar ze ook zelf brengen naar De Toevlucht.

Subsidie

Wethouder Floor Gordon zegt het belangrijk dat ook dieren waarvan de eigenaar niet bekend is, worden opgevangen. “Jaarlijks geven wij 10.000 euro subsidie aan De Toevlucht. Beheerder Ger Zant werkt hier met een team van mensen en ook vrijwilligers vol passie aan de opvang van gewonde en zieke dieren. Hij vertelde mij dat er nu vooral veel egels uit Amstelveen worden opgevangen, omdat wij zoveel groen hebben in onze gemeente. Deze zet De Toevlucht weer uit in onze stad als de dieren weer gezond zijn.”

 

Open dag

Op de Open Dag kunnen geïnteresseerden over de schouders van dierverzorgers mee kijken. Op dit moment zijn er vooral veel egels, maar er is ook een grote Oehoe, een reiger, een vos en een buizerd. Het is mogelijk om over het terrein te lopen en vragen te stellen. Ook zijn de quarantaine ruimtes te bezichtigen. Meer info zie www.toevlucht.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.