Op zondag 11 april (16.30 uur) wordt in een muzikale vespers in de Kruiskerk de Bachcantate Du Hirte Israel, höre (BWV 104) uitgevoerd door vier solisten en een barokensemble onder muzikale leiding van Bert ‘t Hart (foto).

Wegens de coronabeperkingen mogen maar dertig mensen worden toegelaten. Vooraf aanmelden is verplicht via cantate@kruiskerk-amstelveen.nl. Ieder die zich aanmeldt, krijgt een reactie of er nog plaatsen zijn. De cantate kan vanaf 16.30 uur ook thuis, via een livestream, gevolgd worden via kerkdienstgemist.nl of de website van de Kruiskerk www.kruiskerk-amstelveen.nl. Op deze manier zijn ook de andere muzikale vespers terug te kijken.

Zacht wiegend

In de weken na Pasen hanteert de kerk vaak voor Jezus Christus het beeld van een goede herder die voor zijn schapen zorgt, hen voor gevaar behoedt en hen naar grazige weiden voert. Johann Sebastian Bach heeft 300 jaar geleden bij dat beeld enkele prachtige cantates gemaakt. Du Hirte Israel, höre hoort daar zeker ook bij: de pastorale, zacht wiegende ritmes, de (drie) hobo’s die als schalmeien over de heuvels klinken en de eenvoudige, liefelijke melodieën ademen rust en geven een idyllische sfeer.

Omdat koorzang momenteel niet is toegestaan, zingen vier solisten de aria’s en koralen. Een barokensemble met strijkers, hobo’s en continuo zorgt voord begeleiding. Bert ’t Hart heeft de muzikale leiding, Henk Trommel is organist en ds. Bert Kozijn de liturg.

Foto: Janus van den Eijnden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.