Tijdens de internationale Dag van het Onderwijs trakteerde onderwijswethouder Frank Berkhout maandag alle lage en middelbare scholen in Amstelveen op taart. Hij wilde daarmee de leerkrachten danken voor hun inzet en flexibiliteit, vooral getoond tijdens de moeizame coronacrisis.

Door corona worden nog steeds geregeld klassen naar huis gestuurd, constateert de gemeente. “De lagere en middelbare scholen hebben het zwaar en dat vraagt van leerkrachten en ondersteuners de kinderen en jongeren letterlijk en figuurlijk bij de les te houden.”

Kansen

Door de Verenigde Naties is 24 januari uitgeroepen tot de internationale dag van het onderwijs. Daarmee wil de VN benadrukken dat onderwijs een mensenrecht is en strijden tegen kansongelijkheid in de wereld. Leerkrachten maken zich iedere dag sterk om te zorgen dat alle kinderen en jongeren de kans krijgen die ze verdienen, zegt de gemeente.

Foto: Frank Berkhout (rechts) bij School of Understanding

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.