De maatschappelijke opbrengsten van het eerste jaar van de Digibende zijn gebundeld in een boekje. Directeur Fabian Leijten overhandigde het eerste exemplaar aan wethouder Frank Berkhout (onderwijs en jeugd). Sinds 2020 heeft Digibende een vestiging in Amstelveen. Die richt zich op jongeren, doorgaans autisten, worstelend om hun plek te vinden in de maatschappij en op school. Ze dreigen uit te vallen of komen zelfs thuis te zitten, zegt de gemeente. Digibende biedt hen perspectief.

Geweldig

Wethouder Berkhout is blij met get bedrijf in Amstelveen. “Het is natuurlijk geweldig te zien dat meer dan tachtig jongeren de weg naar Digibende hebben gevonden en geholpen zijn”, zegt hij. “Daaruit blijkt dat Digibende een innovatief aanbod heeft. Ze bieden jongeren naast een nieuwe uitdaging en onderwijs ook de zorg die ze nodig hebben. Daardoor gaan deze jongeren weer in zichzelf geloven, naar de toekomst kijken en gaan ze vaak weer deels naar school. Mooi dat we als gemeente hieraan kunnen bijdragen zodat kinderen uit deze hele regio een vangnet hebben.”

Jongeren met bijvoorbeeld autisme, hoogbegaafdheid, faalangst en leerstoornissen vinden moeilijk aansluiting en passen niet in het reguliere onderwijs. Bij Digibende krijgen deze jongeren persoonlijke aandacht. Interne orthopedagogen en pedagogen coachen de jongeren. Qua onderwijs gaan ze aan de slag met ICT, technologie en digitale vaardigheden.

Ouders ook positief

Naast de gemeente Amstelveen heeft Stichting VO Samenwerkingsverband Amstelland en Meerlanden zich sterk gemaakt om Digibende naar Amstelveen te halen. Frans Jordaan, directeur-bestuurder is enthousiast over deze resultaten van het eerste jaar. “Natuurlijk zijn de ervaringen nog pril, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Digibende een stabiele plek krijgt in het aanbod van Passend Onderwijs. Al was het alleen maar omdat de eerste ervaringen van jeugdigen die bij Digibende zitten en hun ouders zo positief zijn.”

Op de foto frank Berkhout (links) en Fabian Leijten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.