De nieuwe tribune langs de Bosbaan is feestelijk geopend. Van het WK Roeien op de Bosbaan in 2014 achtergebleven betonnen elementen zijn daarbij hergebruikt. De ‘groene’ tribune biedt ruimte aan 1.100 mensen en is ontworpen door Blauw architecten.

De tribune bevindt zich in het talud ter hoogte van het Olympisch trainingscentrum. Tussen de 1.100 zitplaatsen liggen graszoden die hem het groene karakter geven. De rijen zitelementen refereren aan het beeld van de voorbijgaande roeier die zijn sporen trekt door het water. De betonnen zitelementen zijn voorzien van duurzame zitlatten van volledig gerecyclede kunststof.

WK Roeien 2014

Duurzaam

Zowel in uiterlijk als in duurzaamheid is de tribune groen. Bovendien hoeft door de aanwezigheid van een vaste tribune voortaan bij evenementen op de Bosbaan niet een tijdelijke tribune op- en afgebouwd te worden.

Voor architect Carin ter Beek, die op de Olympische Spelen van Sydney een zilveren medaille won op het roeinummer ‘acht met stuurvrouw’ en in 2000 wereldkampioen werd, is het een bijzonder project: “Niet alleen komen allerlei elementen uit mijn carrière terug in de tribune, maar het was ook een heel prettige samenwerking, met het Amsterdamse Bos en alle andere betrokken partijen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.