Tot ergernis van velen komen er steeds meer illegale bouwwerken langs de Elektrische Museumtramlijn. Het gaat om volkstuinen met onder meer kassen, tuinhuisjes en hekjes. De gemeente begin nu een onderzoek naar die verboden bouwsels.

Omwonenden hadden bij haar aan de bel getrokken, wat wethouder Herbert Raat van Handhaving goed zegt te vinden. “We brengen nu alles in kaart om te weten wie de huisjes hebben geplaatst. Direct weghalen kost veel geld, met het risico dat er direct weer nieuwe bebouwing voor terug komt.”

Onderzoek

Met het onderzoek wil de gemeente dus aan de weet komen wie de bouwwerken plaatsten en wat een structurele oplossing is voor het gebied. Dat kan dan een nieuwe, groene, ecologische en/of meer recreatieve inrichting krijgen. Daarbij worden ook het Amsterdamse Bos, de omwonenden en de Groenraad betrokken.

Niet direct handhaven

De geraamde kosten voor het verwijderen en leeghalen van de bouwwerken langs de museumspoorlijn en het saneren van de grond kosten naar schatting €275.000. Zonder dat er sprake is van een duurzaam, structureel beheer. Dat is geen oplossing voor de herontwikkeling van het gebied, vindt de gemeente. Met dit in het achterhoofd en in verband met de hoogte van het bedrag is gekozen eerst het onderzoek naar een nieuwe inrichting van het gebied te starten.

BOA

De wijkboa wordt actief ingezet om sociale veiligheid te bevorderen en overlast tegen te gaan. Ook is de wijkagent gevraagd aandacht te besteden aan de sociale veiligheid in het gebied.  De wethouders Floor Gordon en Herbert Raat en enkele omwonenden bezochten deze week het gebied (foto). De bewoners worden graag betrokken bij de verdere plannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.