Volstrekt buiten het oog van de media en alleen in aanwezigheid van gemeentelijke camera’s bezocht de gemeenteraad, inclusief leden van raadscommissies die niet tot de raad zelf behoren (zogenaamde burgerraadsleden), tal van plaatsen in de gemeente.

Bijvoorbeeld het in aanbouw zijnde Nationaal Tennis Centrum en de daarmee verband houdende wijziging van de verkeerssituatie aan de Bovemkerkerweg, het opstelterrein voor de nieuwe Amstelveenlijn, die doorgaat naar Uithoorn, en het Noorddamcentrum, waar volgens de gemeente ‘werd doorgepraat over mantelzorg, de verduurzaming van gemeentelijk vastgoed en energietransitie’. Wat er precies over is gezegd, blijft kennelijk een geheim, want de gemeente zegt er niets over.

Datzelfde geldt voor het winkelcentrum Middenhoven, het jongerenwerk, de ongelijkvloerse kruisingen van de Amstelveenlijn, de ontwikkelingen van Middenwaard en de Bankrastoren, waarover de raad volgens een nietszeggend gemeentelijk ‘verslag’ tijdens de excursie informatie kreeg.

Nest

De vroedschap is ook nog naar ondernemerscentrum Nest geweest, waar informatie volgde over wat er met Kronenburg volgens de plannen gebeurt. Dat de gemeente er krachtens een gerechtelijke uitspraak niet mag bouwen, is misschien ook gezegd, maar daarover werd tot nu toe geen reclameachtig persbericht door haar verstrekt.

Tenslotte volgde tijdens de excursie nog een toelichting over de verbreding van de A9, een ontmoeting met de daarvoor ingestelde klankbordgroep en de gebruikelijke borrel. Hoofdbestanddeel van de informatie voor de burger is dus dat de raad een schoolreisje heeft gemaakt, waarover verder niets naar buiten wordt gebracht.

+

 

10 COMMENTS

 1. Meneer Bos, u bent toch journalist die onafhankelijk kan opereren? U kunt toch, behalve hier als slachtofferjournalist, eens met de vuist op tafel slaan? Ik snap het gewoon niet. De gemeente zegt niets, nee uiteraard niet, daar zijn de communicatiegiganten voor. Doorvragen. En zelf onderzoek doen. De Amstelveense media is één pot nat. Maw er is geen onafhankelijke vuist op tafel media meer.

  • U begrijpt het niet. De gemeente beschouwde het schoolreisje als nieuws. Maar het door haar op de website gezette nieuwsbericht bevatte geen enkele informatie. Non-informatie dus. Daar ging het mij om. Er waren geen media gevraagd die verslag konden doen van de excursie. Uw mening over de media in Amstelveen, waar u trouwens niet meer woont, is bekend.

   • Tjongejonge, de gemeenteraad en haar persvoorlichters zijn bang voor dhr. Johan Bos. : ) : ) : ) Het moet niet veel gekker worden.

    Zo van: “help daar komt dhr. Bos, nu allemaal verstoppen”.

 2. Wat heeft uw laatste opmerking, dat ik niet meer in Amstelveen woon te maken met mijn kritische gevolgtrekkingen? Is dit forum slechts voor Amstelveners? Zo ja, waar staat dat? Ik heb 22 jaar in Amstelveen gewoond, heb nog heel veel connecties aldaar, zoals mijn kinderen. Overigens is dit een openbaar forum toch? Dus die sneer kunt u achterwege laten. En als u wist waarom ik uit dat bekakte Amstelveen ben vertrokken, dan zou u als journalist eens onderzoek moeten doen naar het woonbeleid aldaar.

  • Dat de constatering dat u niet in Amstelveen woont een sneer is, lijkt mij te veel eer voor deze gemeente. Snerend zou dan de aanduiding van elke andere geografische locatie als woonplaats zijn. Maar iedereen, ook u, mag kankeren zoveel hij wil. Overigens wel tragisch dat uw kinderen nog steeds in bekakt Amstelveen wonen. Overigens heb ik het woonbeleid wel degelijk onderzocht. Er zit een regionale rem op de toewijzing van sociale huurwoningen door de gemeente, waardoor meer bouwen in die categorie huisvesting voor veel Amsterdammers (u niet natuurlijk) betekent en Amstelveners op lange wachtlijsten blijven staan. Er zijn trouwens ook al honderden woningen naar statushouders gegaan, samen met gemeentelijke uitkeringen.

   • Sorry? Waar heeft u het over, voor mij niet natuurlijk….etc.. Wat weet u van mijn situatie? Als u blijft sneren, uw goed recht hoor, maar spreek vanuit kennis en niet vanuit uw riante positie. U maakt mij heel erg boos met uw insinuaties. En geen kritiek op mijn kinderen aub die het al moeilijk genoeg hebben, ook daar weet u niets van.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.