Een door ongeveer 120 bewoners van Middenhoven getekende petitie om de bushalte aan Grote Beer weer in bedrijf te krijgen werd maandag door Marie-Thérèse, een van hen, aangeboden aan wethouder Rob Ellermeijer van Verkeer en Vervoer.

De laatste tijd hebben diverse wijkbewoners zich met de actie bezig gehouden. Overigens is de bushalte aan de Grote Beer maar een van de haltes en lijnen die uit het openbaar vervoer zijn geschrapt, waartegen een storm van protest onder de bevolking is ontstaan. Bij de halte aan Grote Beer stopte voorheen lijn 170. Nu rijdt bus 347 er wel voorbij, maar stopt er niet meer. Naar een volgende halte lopen is velen te ver. Misschien is het opheffen van de halte ook een reden voor sommigen de auto maar te pakken en niet langer met openbaar vervoer te reizen.

Ook de vertegenwoordigers van Amstelveen in de Vervoersregioraad –  Edwin van der Waal, Arjan Gerritsen, Arnout van den Bosch, Patrick Adriaans en Lennart de Looze – trachten de halte Grote Beer terug te brengen en überhaupt het openbaar vervoer in Amstelveen te verbeteren.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.