Verschillende organisaties die zich in Amstelveen inzetten voor erfgoed en historisch besef zijn door de gemeente gevraagd deel te nemen aan een bijeenkomst daarover op woensdag 11 juli in wijngaard De Amsteltuin aan Langs de Akker.

Het is de bedoeling dat die organisaties daar met elkaar in gesprek gaan over het versterken van het huidige aanbod en het belang van het lokale (culturele) erfgoed beter op de kaart te zetten. Onder meer zijn de Vereniging Historisch Amstelveen en Amstelveen Oranje uitgenodigd. Maar de gemeente denkt bijvoorbeeld ook aan de ‘sjoelgroep’, die streed voor het behoud van Randwijcklaan 13.

 Stiefkind

Wethouder Herbert Raat van Welstand en Monumenten zegt trots te zijn op alle clubs die zich inzetten voor de Amstelveense geschiedenis. Volgens hem is er al veel aandacht voor de lokale historie, maar willen B&W het aanbod daarvan verbreden. “En we willen ook bekijken hoe we de samenwerking tussen de organisaties kunnen versterken. Historie is bij de gemeente altijd een stiefkind geweest. We hopen het nu, samen met onze partners, de aandacht te geven die het verdient. Bewaren en vastleggen van onze Amstelveense geschiedenis is van groot belang voor deze generatie en die van onze kinderen en kleinkinderen,” zegt hij.

Coalitie

In het nieuwe coalitieakkoord staat dat er meer middelen beschikbaar worden gesteld voor een cultureel programma over de historie van Amstelveen. Daarbij kan volgens B&W worden gedacht aan de promotie van en kennisdeling over het lokale culturele erfgoed met een educatief programma. Maar ook denkt het aan organiseren van bijeenkomsten met betrekking tot herdenken en ontmoeten. De middag met historische organisaties wordt door de gemeente gezien als

2 REACTIES

  1. ‘Rijk Amstelveen moet fors bezuinigen’ stond er onlangs op dit weblog. Kennelijk geldt dat niet voor Raat’s hobby-projecten en netwerk.

  2. Wie zitten er eigenlijk in de ‘sjoelgroep’?

    De aankoop door de gemeente heeft de eigenaar van het slooprijpe multifunctionele houten gebouwtje één miljoen euro opgeleverd. Dat mag een succesvolle lobby heten.

    En daarmee houdt het dus niet op. Er moet nóg meer geld bij terwijl de gemeente drastisch moet bezuinigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.