Donderdag 28 juni (17.00 uur) opent officieel het Taalpunt Participe haar deuren in De Meent aan Orion 3, het vierde in Amstelveen. Bewoners kunnen er met al hun vragen over taal terecht.

Bijvoorbeeld wie het lastig vindt een formulier in te vullen, een moeilijke brief te schrijven of te solliciteren. Samen met bijvoorbeeld de ondersteuning van een vrijwillige Taalcoach, die helpt met lezen, spreken en / of schrijven.

Dit Taalpunt kwam tot stand gekomen door de samenwerking met Participe Amstelland. Volgens wijkcoach Joyce Weij zijn Waardhuizen en Middenhoven zijn twee wijken waarin mensen niet weten of ze elkaar in het Engels of Nederlands aan moeten spreken. “Een taalinformatiepunt in Ontmoetingscentrum de Meent heeft toegevoegde waarde om alle vragen over taal te centraliseren en daarnaast de sociale cohesie te verhogen in deze wijken,” zegt ze. Het Taalpunt is elke donderdag 17.00 – 19.00 geopend.

T: 020 643 8015

 

 

 

1 REACTIE

  1. De meeste buitenlanders zijn wel sociaal redbaar in het Nederlands, daarom moeten wij ze ook stimuleren om deze taal te gebruiken en niet direct op ons in het algemeen steenkolenengels over te schakelen. Pas als het echt niet lukt OK, dan Engels .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.