Er worden voorlopig geen GFT-rolcontainers geleegd en het inzamelen van kerstbomen is ernstig vertraagd.  Dat komt door een groot aantal zieken bij de dienst afvalbeheer. De gemeente zegt haar uiterste best te doen om de inzameling zo snel mogelijk weer op volle toeren te laten draaien.

Bekijk op de website Mijn Afvalwijzer of in de Afvalwijzer App voor het laatste nieuws over nieuwe inzameldata. Men kan de Afvalwijzer App downloaden voor Android of Apple. Via de app ontvangt men dan pushberichten met informatie en tips over afval.

Brengstation

Deze week worden dus tot maandag geen groene GFT (Groente-, Fruit en Tuinafval) rolcontainers geleegd. Meen hoeft daarvan geen melding via de Fixi-website of app te maken. Rond deze tijd van het jaar hebben de meeste mensen weinig GFT-afval en door de lage temperaturen blijft afval langer goed in de container, zegt de gemeente. Men kan, als men veel GFT-afval heeft dat ook gratis bij het Afvalbrengstation inleveren. De inzameling van ander afval zoals PMD (Plastic verpakkingsmateriaal, Metaal/blik en Drinkpakken) en papier gaat door volgens schema.

Kerstbomen

In eerste instantie zou het niet afhalen van GFT-afval tot en met maandag 16 januari duren, maar ook volgende week (tot 23 januari) is dat het geval. Naar verwachting wordt de inzameling van GFT-afval op 24 januari weer volgens schema hervat. Zoals gezegd is ook het ophalen van kerstbomen vertraagd. Men kan een kerstboom aanbieden bij een ophaalpunt in uw wijk of zelf wegbrengen.

De kerstbomen worden een week later ingezameld. Voor inwoners van laagbouw betekent dit dat kerstbomen die op maandag 10 januari aan de straat konden worden gezet, nu op maandag 17 januari opgehaald worden, dinsdag 11 januari wordt verplaatst naar 18 januari 2022 enzovoort. Inwoners van hoogbouw (appartement of flat) kunnen tot en met 21 januari 2022 hun kerstboom bij een container neerleggen. De nieuwe inzameldata bekijkt men in de digitale Afvalkalender op de website Mijn Afvalwijzer of in de Afvalwijzer App.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.