‘Vormen van dagbesteding in Amstelveen’ luidt het onderwerp van het Alzheimer Café Amstelveen op 28 juni (19.30 uur) in woonzorgcentrum ‘De Luwte’, Wimbledonpark 361. Het programma duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Gespreksleider Job van Amerongen spreekt met Tieke Roosen en Ninoes Postmus (beiden werkzaam in de dagbesteding) over dag­beste­ding in Amstelveen.

Van ouderen – ook als zij leiden aan dementie – wordt in deze tijd verwacht dat zij zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Om mensen in de gelegenheid te stellen anderen te ontmoeten en aan allerlei activiteiten deel te kunnen nemen, wordt op diverse plekken in Amstelveen een vorm van dagbesteding aangeboden. Die kan waardevol zijn voor iemand die lijdt aan dementie en beperkt is in zijn of haar mogelijk­heden, maar ook de zorg van mantelzorgers verlichten.

Groenelaan

Ninoes Postmus en Tieke Roosen zijn werkzaam voor mensen met dementie, bij respectievelijk ‘De Pelikaan’ van Amstering (locatie ‘Groenelaan’) en  ‘De Amsteltuin’. Zij komen uitleggen wat dagbesteding inhoudt en vertellen over hun ervaringen. Uiteraard is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen. Zaal open vanaf 19.00 uur. Men hoeft zich niet aan te melden en kan gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

 

1 REACTIE

  1. Mensen met dementie die zelfstandig thuiswonen is veelal een asociale vorm van bezuiniging en vormt een hele zware last voor hun mantelzorgers, meestal hun partners die zelf ook problemen hebben. Voor deze groep zou juist weer de oude verzorgingshuizen terug moeten komen, waar hun problemen en behoeftes veel vlugger gesignaleerd zouden kunnen worden.
    Dit probleem kan niet opgelost worden door een paar dagdelen bij de zorgopvang, waar velen zich ook niet op hun plaats voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.