Nou ja, het was eigen terrein, kun je zeggen. Het voetbalveld van Sporting Martinus. Maar al eerder werden overtreders beloond en mochten wie wel deugdelijke fietsverlichting hadden gewoon en cadeauloos doorrijden. Dat was bij de start van de jaarlijkse actie om fietsers er toe te bewegen in elk geval in de donkere winterse dagen op te vallen door deugdelijk licht op hun voertuig.

Nu deelde verkeerswethouder Rob Ellermeijer samen met enkele vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) fietslampjes uit aan voetballertjes die zonder licht op de fiets het sportterrein wilden verlaten. Een stimulerend geschenk voor degenen die het fout dreigden te doen dus.

Kwetsbaar

“Fietsers zijn een kwetsbare groep in het verkeer”, zegt Ellermeijer. “Vooral in het najaar en in de winter, als de dagen korter zijn, worden ze makkelijker over het hoofd gezien door automobilisten. Het is daarom enorm belangrijk om ieder jaar opnieuw aandacht te vragen voor fietsverlichting. Ik wil vooral ook de ouders van fietsende kinderen vragen regelmatig de fietsverlichting te controleren.”

De gemeente organiseert samen met VVN dit soort fietsverlichtingsacties. Het voornemen is op korte termijn ook bij andere sportverenigingen dergelijke acties uit te voeren. Nog meer cadeaus voor wetsovertreders dus.

 

1 REACTIE

  1. Dat ze die kinderen lichtjes geven , vind ik prima, maar die ouders moeten wel een boete krijgen, want zij zijn verantwoordelijk voor hun kinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.