‘Petticoat’ heet de bekende musical die de lokale musicalvereniging OVA op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni speelt in Schouwburg Amstelveen aan de Stadsplein. Er is volgens de vereniging een jaar lang hard op gerepeteerd. Op de zaterdag is ook een matinee voorstelling die om 14.00 uur begint. ’s Avonds begint die om 20.00 uur.

OVA Musicals was ooit Operette Vereniging Amstelveen (OVA), maar speelt tegenwoordig de modernere musicals. Zoals ‘Petticoat’ dus.

Tegenwind

Die is geschreven voor Chantal Janzen en vertelt het verhaal van Pattie Jagersma die dolgraag zangeres wil worden. De hoofdrol wordt gespeeld door Indra de Bree-van der Meer. OVA Musicals wordt tijdens de voorstelling begeleid door een live orkest. Er zijn nog kaarten te koop via de schouwburg.

Later wil Pattie de nieuwe Doris Day worden. Opgegroeid in een klein plattelandsdorp, lonkt de grote stad. Ze trekt haar stoute schoenen aan en gaat op avontuur. Met vallen en opstaan ontdekt Pattie dat de showbizz helemaal niet zo glitter en glamour is als het lijkt. De vraag is of het haar lukt alle tegenwinden te trotseren. Een musical over het najagen van dromen, loslaten van een kind en het luisteren naar je hart. Script en liedteksten: André Breedland. Muziek: Henny Vrienten. Co scriptontwikkeling: Maurice Wijnen. Arrangementen: Jurre Haanstra, Gerbrand Westveen, Carlo van der Put, Jeroen Sleyfer. Regie: Martijn Egelmeer. Muzikale leiding: Bas Jongsma. Oorspronkelijke productie: Joop van den Ende Theaterproducties. Licentie verkregen door: Stage Entertainment Licensed Productions.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.