Hoewel de coalitie, die de meerderheid in de gemeenteraad vormt, zich wel met de gebiedsvisie voor het Oude Dorp zal verenigen, protesteert de Stichting Oude Dorp i.o. daar fel tegen. Het plan wordt woensdag door de raad behandeld. VVD-raadslid Paul Feenstra zegt op de lokale site van die partij het plan schitterend te vinden en steunt daarmee zijn partijgenoot en verkeerswethouder Rob Ellermeijer.

Paul Feenstra

Feenstra liegt gewoon, vindt de opstandige stichting, die vooral het verkeersbesluit, onderdeel van de visie, hekelt. “De VVD draait om een fout besluit heen”, zegt zij. De leugen van Feenstra is volgens de actievoerders dat de plannen in samenspraak met de bewoners en ondernemers in het Oude Dorp tot stand zijn gekomen. Het raadslid heeft het er niet over dat driekwart van de ondernemers en een deel van de bewoners tegen de plannen is, zegt de stichting.

Overleg

Het verkeersbesluit houdt onder meer afsluiting van een deel van de Dorpsstraat in en eenrichtingverkeer op de Stationsstraat in, alsmede een met paaltjes geregelde toelating van bestemmingsverkeer en verder absolute autoluwte. “Dat Feenstra de woorden ‘hierover is uitgebreid overleg geweest’ in zijn mond durft te nemen, is ronduit schandalig,” zegt de stichting. Volgens haar is er louter sprake geweest van eenzijdige communicatie van de kant van gemeente. “Met alle input van bewoners en ondernemers is niets gedaan het afgelopen jaar”.

Bezwaarschriften

Volgens Feenstra zijn ondernemers in meerderheid voor het afsluiten van het Oude Dorp voor het vele autoverkeer. Maar de stichting in oprichting zegt dat uit documenten blijkt dat 75% van de ondernemers, onder wie winkeliers, er tegen is.

Het aantal bezwaarschiften tegen het verkeersbesluit en het daaraan gelieerde beeldkwaliteitsplan druppelt volgens haar binnen bij de gemeente. Wie ook bezwaar tegen de afsluiting van het Oude Dorp wil maken kan dat doen via Amstelveen.nl/bezwaarschift ovv Zaaknummer: Z20-035150.

Meer informatie over de achtergrond en bezwaren van ondernemers en bewoners in het Oude Dorp is te vinden via https://bit.ly/oudedorp

Uitstraling

De VVD vindt intussen de herinrichting van het Oude Dorp, zoals gezegd, schitterend. ‘Een nieuwe gebiedsvisie geeft een impuls aan de uitstraling en leefbaarheid van het Oude Dorp’, zegt de partij. Volgens haar website wordt het Oude Dorp na uitvoering van het plan mooier en is het goed dat de gemeente daar nu in investeert. Ook wordt naar haar mening het historisch karakter van de wijk versterkt en komt er met minder verkeer meer ruimte voor bewoners en bezoekers.

Zorgen

VVD-raadslid Paul Feenstra geeft toe dat er ook zorgen zijn, bijvoorbeeld over onvoldoende parkeergelegenheid en de samenloop met de verbouwing van de A9, alsmede het vele sluipverkeer. “Vanzelfsprekend kijken wij hier naar en als er onderdelen zijn die niet zo blijken te werken, dan gaan wij opnieuw kijken waar deze verbeterd kunnen worden”. Dat geldt naar zijn mening ook voor het verkeersbesluit. Maar hij houdt vol: “De ondernemers zijn ook hier in meerderheid voor het afsluiten van het Oude Dorp voor het vele autoverkeer.”

7 REACTIES

 1. Ondertussen is de gemeente via ‘Amstelveenz’ een offensief begonnen om de geesten verder rijp te maken. Ze zullen die tegenstanders wel eens leren!

  • De belangenverstrengelingen van enkele VVD&D66 politici zouden sommige mensen bijna corruptie noemen. Men is enkel uit op uitbreiding van terrassen, hoewel dat nergens wordt gezegd. Dat het woongenot van een heel stel bezitters van appartementen totaal wordt verpest door het gelal en gebral van het toenemende aantal horecabezoekers totaal wordt verpest heeft de gemeente maling aan.
   Eigenlijk heeft men dit al kunnen waarnemen toen de gemeente pas na zeer lang aandringen van bewoners iets heeft gedaan aan die schoorsteen van die pizzeria . Ze keek toen ook liever de andere kant op.

   • Ja daar is toen de commisaris van de Koning(in? – destijds?) nog aan te pas gekomen om te zorgen dat er handhaving kwam op de fout verleende vergunning (achterkamertjespolitiek). Zoals wij het begrepen, had de gemeente dit gewoon in een keer goed moeten aanpakken en aan de pizzaria moeten laten weten wat voor ventilatiesysteem er moest komen op voorhand, in plaats van een vergunning op een aftands systeem af te geven. Uiteindelijk is de ondernemer van de pizzaria voor 10.000en euro’s het schip in gegaan doordat het ventilatiesysteem moest worden aangepast, arme man. Iets wat de gemeente op voorhand had kunnen aangeven waardoor de schadepost er nooit voor de ondernemer was geweest. En na de klachten van de buurt, had de gemeente gewoon direct moeten ingrijpen cq handhaven, in plaats van haar bewoners van het kastje naar de muur te sturen…

 2. De ondernemers zijn in meerderheid vóór of tégen het afsluiten van het Oude Dorp voor het vele autoverkeer.

  Wat zijn dat voor onderzoeken waarop deze ingrijpende plannen worden gebaseerd?

  En de bewoners? Ach, de bewoners, die tellen gewoon niet mee.

  • De ondernemers en winkeliers in het Oude Dorp (75%) is tegen het huidige verkeersbesluit, blijkt uit een enquete van de BIZ Oude Dorp. 25% hiervan geeft aan dat ze voor aanpassingen zijn in het Oude Drop, maar niet in de huidige vorm, blijkt uit een enquete die dacht ik in bezit is van amstelveenblog . nl

 3. VVD Amstelveen partijvoorzitter Claudio Mancinelli is eigenaar van Market Discovery en De Bajes.
  VVD-raadslid Remco Snoek is samen met zijn echtgenote eigenaar van De Wine Kitchen
  D66-raadslid Tawros Aslanjan is samen met een partner eigenaar van ijssalon Gia Gelato die door D66 wethouder van Economische Zaken Floortje Gordon werd geopend geassisteerd door een gemeentelijk persbericht.

  Hoe duidelijk wil je de belangenverstrengeling hier hebben!?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.