‘t Open Hof, dat als wijkcentrum er 1 oktober verdwijnt, voldoet niet meer aan de eisen van de tijd. Dat schrijven B&W aan de gemeenteraad. Omdat naar hun zeggen de Protestantse Kerk, eigenaar van het gebouw, geen aanstalten maakte het de renoveren heeft welzijnsorganisatie Participe de huur, die naar haar mening te hoog was, opgezegd.

De Cursussen die in het gebouw aan de Haspelslaan werden gegeven, worden nu verdeeld over zes andere wijkcentra. Voor de bewonersgroep Stadshart heeft de gemeente een andere ruimte op het oog. Die ligt in het Stadshart en wordt daar gedeeld met de Vrijwilligerscentrale en Participe, meldt de gemeente.

Incidentele activiteiten die in ’t Open Hof werden gehouden, gaan in het vervolg naar Huis Elsrijk aan de Graaf Aelbrechtlaan (gebouw Apostolisch Genootschap) en Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark. Voor taallessen zoekt met een oplossing bij scholen in de buurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.