De burgemeesters van Ouder-Amstel en Amstelveen doen zaterdag (4 juli) mee aan de actie ‘Swim tot fight Cancer. Letterlijk zwemt overigens alleen Joyce Langenacker van Ouder-Amstel, namelijk van haar standplaats via de Amstel naar Amstelveen. Tjapko Poppens van Amstelveen geeft het startschot en haalt haar op. Zij zwemt samen met voormalig Olympische zwemmers Sebastiaan Verschuren en Bas van Velthoven.

De drie gaan te water bij Bakkerij Out om 09.30 uur, om een kwartier later bij Loetje aan de Amstel aan de Amstelzijde al de finish te bereiken.

Gebaar

De burgemeesters staan symbool voor alle inwoners uit hun gemeenten. Zij willen een gebaar maken naar alle mensen die met deze ziekte van doen hebben én op een bijzondere manier de verbinding te maken tussen de twee gemeentes.

Veel patiënten moeten al in onzekerheid leven door de diagnose kanker, dit neemt alleen maar toe door Corona, zegt de organisatie. “Wij willen laten weten dat wij er voor hen zijn. Juist nu.”

Eerste keer

Ook in veel andere gemeenten gaan burgemeesters en wethouders te water om aandacht te vragen voor hetzelfde doel. In 2020 zouden er 22 edities van Swim to Fight Cancer plaatsvinden door heel Nederland. Amstelveen en Ouder-Amstel zouden dit jaar voor het eerst “hun” Swim organiseren in de Amstel, exact op de grens van beiden gemeenten. Door het uitbreken van de Coronacrisis zijn alle evenementen uitgesteld naar 2021. “Ook heel teleurstellend dat hierdoor in 2020 veel minder onderzoek kan worden gefinancierd dan aanvankelijk gedacht.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.