Huishoudens met een laag inkomen kunnen van begin december af de energietoeslag tegemoet zien, meldt de gemeente. Die geeft de toeslag van het Rijk door. In totaal is die 1300 euro, waarvan in het voorjaar al € 500 is uitbetaald.

Er volgt dus in december € 800.

Automatisch

Inwoners die de toeslag vorig jaar hebben gekregen en nog steeds een inkomen hebben tot 130 procent van het sociaal minimum krijgen automatisch het resterende bedrag. Zij krijgen hierover een brief. “Met de energietoeslag komen we huishoudens tegemoet die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.

Oproep 

De energietoeslag is vorig jaar bij 93 procent van de daarvoor in aanmerking komende huishoudens terechtgekomen. Maar Van Ballegooijen zoekt die overige zeven procent. Een klein deel, geeft hij toe. Maar de hebben er volgens hem wel recht op. “Ik roep deze bewoners op alsnog een aanvraag te doen.”

Aanvraag indienen 

Van half december af kunnen nieuwe aanvragen worden gedaan. Dit kan tot en met 30 juni via www.amstelveen.nl/energietoeslag. Inwoners die hulp nodig hebben bij de aanvraag zijn welkom in bij het Financieel Café of het Sociaal Steunpunt Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.