Zoals gebruikelijk bij de gemeente volstrekt buiten de media gaf dinsdag (7 november) wethouder Floor Gordon (Groen en Duurzaamheid) de allereerste BoomBox-leskist aan leerlingen van de Amstelland International School in Westwijk. Alle andere basisscholen krijgen die tijdens de Boomfeestdag, volgende week woensdag (15 novembe, wil de gemeente via een pas nu verzonden ‘persbericht’ kwijt.

Het cadeau sluit volgens de gemeente aan bij het thema ‘Opgroeien met bomen’  van de boomfeestdag, waarvoor Amstelveen dit jaar ‘gastgemeente’ is. .

 20 basisscholen

Gordon zegt dat twintig Amstelveense basisscholen meedoen. Zeventien daarvan planten een boom op het schoolplein. De BoomBox is ontwikkeld om leerlingen jarenlang van hun geplante boom te laten genieten. “Met de materialen uit de BoomBox kunnen zij elk seizoen metingen doen en opdrachten uitvoeren om de ontwikkeling van de boom op hun schoolplein de komende jaren te volgen”, licht Gordon toe. “En wie weet, als leerlingen straks van school zijn, en nog eens langs hun oude schoolplein lopen, denken zij: dat is onze boom.” Scholen kunnen normaliter leskisten huren, maar de BoomBox-leskist mogen zij houden. Een cadeau van de gemeente, zegt Gordon.

Lesmateriaal

De BoomBox bevat lesmateriaal voor groep 6, zoals stethoscopen, warmtemeters, een logboek, opdrachtkaarten, loepjes, petrischaaltjes, boomschijven en een verrekijker voor het bestuderen van vogels op en rondom de boom. Doel is volgens de gemeente  leerlingen te betrekken bij de ontwikkeling van de boom en de rol daarvan in het ecosysteem. Leerlingen geven de BoomBox door aan de volgende groep 6 en houden via het logboek de ontwikkeling van de boom bij.

Ons Tweede Thuis

De houten BoomBox is ontworpen en gemaakt door de medewerkers van werkplaats ‘Gewoon Doen’ van Ons Tweede Thuis in Amstelveen, een organisatie die zich inzet voor mensen met beperkingen.

Wegens het concept van de BoomBox is de gemeente recent gevraagd mee te doen aan de GDO Innovatieprijs 2023 (Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling). De bekendmaking is op 16 november. Floor Gordon zegt ‘supertrots’ te zijn dat de gemeente daarvoor gevraagd is.

Op de foto van de gemeente: Wethouder Floor Gordon, die BoomBox-leskist gaf aan leerlingen van Amstelland International school.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.