Onder de noemer dat het geen ‘geen dag te laat’ zijn er nu in alle wijken bijeenkomsten over het levenseinde van ouderen. Die worden daar per brief toe opgeroepen door diverse Medische Centra. Donderdag (30 mei) was er weer een bijeenkomst voor patiënten van diverse huisartspraktijken verbonden aan MC Zonnestein.

Stadsdorp Elsrijk organiseerde die in samenwerking met de daartoe behorende werkgroep voorzorg in de grote zaal bij Huis Elsrijk, eigenlijk het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Graag Aelbrechtlaan.

Confronterend

De bezoekers kregen informatie en voorlichting over de laatste levensfase. Het is belangrijk met partners, kinderen en andere naasten te praten daarover, bijvoorbeeld over of men al dan niet gereanimeerd wenst te worden en over de uitvaart.  “Allemaal best wel confronterende vragen maar wel heel belangrijk om te regelen en vast te leggen”, zeggen de organisatoren. Na afloop kregen de bezoekers een boekje mee getiteld ‘Als ik nadenk over mijn laatste levensfase dan wil ik graag…’. In dat boekje staan voorgedrukte vragen en is er ruimte om uw antwoorden op te schrijven. Het boekje is gratis af te halen bij de wijkcoach of in MC Zonnestein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.