Natuurlijk ging het zondag over het klimaat bij de feestelijke afsluiting op Uilenstede van de verkiezingscampagne van GroenLinks-PvdA. Die campagne was gericht op de Tweede Kamer, want lokaal zijn het nog twee afdelingen, waarvan de PvdA tot de coalitie behoort en GL in de oppositie zit.

De actieve leden keken terug op een goede campagne, zeggen beide afdelingen. “We hebben samengewerkt alsof we nooit anders gedaan hebben,” meldde  PvdA-afdelingsvoorzitter Ad Verkleij in zijn toespraakje.

Schiphol

GroenLinks-fractievoorzitter in de gemeenteraad Lennart de Looze bracht het ‘groene’ standpunt van zijn partij ter sprake en constateerde dat op dit moment de aanpak van Schiphol weer stilvalt. “Wij gaan ervoor zorgen dat de overlast echt wordt teruggedrongen, ook hier op Uilenstede”, beloofde hij. Wethouder Marijn van Ballegooijen (PvdA) wees op het beleid rondom wonen. Volgens hem moet mem om zeker te weten dat er iets gedaan wordt aan de enorme woningnood op GroenLinks-PvdA stemmen.

Centraal Planbureau

Op de bijeenkomst spraken ook Europarlementariër Thijs Reuten (Pvda) en Tweede Kamerlid Ton van der Lee (GroenLinks). Die wezen erop dat het Centraal Planbureau positief oordeelt over de financiële haalbaarheid van het verkiezingsprogramma van GroenLinks-PvdA. “Wij maken het verschil als het gaat om armoedebestrijding,” zei Reuten. De partij wil dat weghalen bij het vermogen van de ondernemingen. Maar de ‘werkenden’ dan volgens Van der Lee meer over.

Jongeren linkser

Van der Lee en Reuten beantwoordden ook vragen van het publiek. Van der Lee vond dat de partij zich in elk geval op de jongeren moeten richten. “We weten uit onderzoek dat jongeren linkser stemmen dan oudere kiezers,” zei hij. Zodat Reuten wees op thema’s die belangrijk zijn voor jongeren, zoals wonen. Op die belangrijke thema’s voor jongeren, heeft GroenLinks-PvdA de beste plannen, vond hij.

De avond werd muzikaal afgesloten door de Utrechtse jazzband Tzigane Jazz.

Foto boven: v.l.n.r. Simon Lutz, campagneleider (GL), Lennart de Looze, Thijs Reuten, wethouder Marijn van Ballegooijen (PvdA), raadslid Rosalie Bouwman (PvdA), Tom van der Lee (GL), raadslid Fatumo Farah (GL) en statenlid Tim Wagelaar (PvdA).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.