Uiteraard zonder daarvan de media in kennis te stellen, omdat de gemeente nu eenmaal aan transparantie de pest heeft, bezocht blijkens een gemeentelijk persbericht (achteraf) onderwijs- en jeugdwethouder Frank Berkhout maandag de Amstelland International School.

Het was de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, waaraan hij volgens de gemeente aandacht wilde geven.

 Voorlezen

Hij schijnt daar met directeur Jacquelene Da Silva uit het boek ‘Ik heb rechten!’ voor groep 7 voor te hebben gelezen. Dat boek is geïnspireerd op UNICEF’s 42+ Rechten van het Kind en geschreven door de directeur zelf. Tijdens het voorlezen komen volgens de gemeente een aantal van de rechten aan bod: Het recht om te spelen, het recht op gezond voedsel en schoon drinkwater en het actuele recht beschermd te worden tegen oorlog. Jacquelene Da Silva schreef het boek omdat ze het belangrijk vindt dat alle kinderen en ook hun ouders de kinderrechten kennen.

Missie

Wethouder Frank Berkhout onderstreept volgens de gemeente haar missie en daarom geeft zij alle scholen in Amstelveen dit boek cadeau. De Internationale Dag van de Rechten van het Kind wordt jaarlijks gevierd op 20 november, omdat de Verenigde Naties op die datum in 1989 het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind aannamen. Er zijn overigens wereldwijd nog veel verbeterpunten op het gebied van kinderrechten, die nog niet alle landen worden nageleefd.

Voor meer informatie zie www.kinderrechten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.