Sieradenontwerper en kunstenaar Ted Noten, die op het ogenblik in Museum Jan exposeert (foto), praat op dinsdag 21 november (20.00 tot 21.30 uur) met de jonge kunstenaars Mart Veldhuis en Elsemarijn Bruys over wat kunst nou eigenlijk waardevol maakt.

Wie er bij wil zijn moet € 10 (Studenten € 5) betalen, inclusief drankje en toegang tot Museum Jan aan de Dorpsstraat 50, waar de lezing (in het Nederlands) wordt gehouden.

Sieraden

Ted Noten volgde een opleiding tot sieraadontwerpen aan de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht en de Rietveld Academie in Amsterdam. Hij werd bekend door zijn tassen en sieraden, waarbij hij voorwerpen als pistolen, sieraden maar ook dode dieren zoals een kameleon, ingoot in blokken acrylaat (PMMA).

Illustrator Mart Veldhuis (1991) kreeg voor zijn afstudeerproject Eigen Schuld (2021) veel landelijke aandacht. Zijn werk is een aanklacht tegen het leenstelsel voor studenten. Veldhuis verkocht het werk voor de exacte verkoopprijs van zijn eigen studieschuld voor €45.879,40.

Elsemarijn Bruys (1989) maakt sculpturen en architecturale interventies met de ruimtelijke ervaring voor de bezoeker als uitgangspunt. Met haar cross-disciplinaire ontwerpen komen mode, theater en grafische uitingen samen en creëert ze interactieve installaties in de rui

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.