Op 27 april (Koningsdag) is er opnieuw geen vrijmarkt. Toch kunnen Amstelveense kinderen hun talent aan de buurt laten zien en geld mee verdienen. Ten minste als zij piano, viool of een ander instrument bespelen of zingen. Maar ook wie een kei is in turnen of voetbaltruc kent kan een video daarvan sturen naar de nieuwe website www.amstelveenkleurtoranje.nl

Dat is een site van stichting Amstelveen Oranje, de organisatie die behalve Koningsdag ook andere Oranjefeesten en de herdenkingen lokaal regelt.

Prijzen

Bestuurslid Marloes Smit van die stichting vertelt dat kinderen – met toestemming van hun ouders – hun talenten kunnen laten zien in een leuke oranje-video van maximaal één minuut. Daar kunnen zij geldprijzen mee winnen. De derde prijs is € 150, de tweede € 250 euro en de eerste € 500. Dat bedrag is overigens niet voor de kinderen zelf, maar voor hun club of een lokaal goed doel.

“De vrijmarkt is voor kinderen vaak een plek om te laten zien wat ze kunnen”, zegt Smit. “Helaas kan die ook dit jaar niet gehouden worden. Daarom hebben we dus een alternatief bedacht: de digitale talentenmarkt ‘Amstelveen kleurt oranje’.”

Donaties

Als opa’s, oma’s, buren en plaatsgenoten de video’s bekijken kunnen die de actie steunen met een donatie via de website www.amstelveenkleurtoranje.nl. “Het totale geldbedrag wordt verdeeld onder de winnaars verdeeld, waardoor het volledig terechtkomt bij de door hen uitgekozen lokale club, muziekschool of goed doel,” zegt Smit.

De winnaars worden gekozen door een jury. De geldbedragen worden via een symbolische cheque door de kinderen zelf overhandigd aan de betreffende club of een lokaal goed doel.  Smit: “Samen bedenken ze wat ze met het geld willen doen. Een sportdag organiseren, bankjes langs het veld of nieuwe instrumenten of attributen.”

Bekijk of gebruik ook de promovideo: https://youtu.be/hZpRbxjQ8rA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.