Maandag vond hield wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) online haar derde Corona spreekuur. Deze keer waren er ook enkele Japanse ondernemers en internationaal opererende bedrijven te gast.

Volgens Gordon was van ondernemers in de consumentenmarkt vaak zichtbaar dat ze geraakt zijn, zoals bij de horeca en culturele sector, omdat de deuren gesloten zijn. “Maar ook bij business to business bedrijven in de zakelijke dienstverlening of productie zijn er bedrijven hard geraakt,” zegt ze. Nieuws heeft ze verder niet, want wat er precies is gezegd blijft vertrouwelijk.

Reizen

Dat de internationale reisbranche zwaar onder druk staat en de horeca bijvoorbeeld. “Wat mij daarbij opvalt is het doorzettingsvermogen van deze ondernemers en de kracht van familiebedrijven die vaak grotere buffers hebben.” Telkens zet zij volgens haar ook de schroom om een aanvraag voor ondersteuning te doen. “Ondernemers die het zwaar hebben blijf ik daarom oproepen: deel jullie zorgen over het economisch klimaat en jullie bedrijfsvoering met ons en maak vooral gebruik van de mogelijkheden voor steun die er zijn. Landelijk, maar ook lokaal.”

De gemeente vult aan wat de landelijke overheid op het gebied van ondersteuning doet. Meer informatie over de mogelijkheden: www.amstelveen.nl/ondernemen. Ondernemers die behoefte hebben aan een gesprek met de wethouder of accountmanagers van de gemeente, kunnen zich per e-mail aanmelden via: ondernemersloket@amstelveen.nl, met als onderwerp gesprek “Corona-spreekuur’.

1 REACTIE

  1. Natuurlijk is dit vertrouwelijk, maar zo gauw het gaat over financiële ondersteuning kan men dit toch in algemene termen naar buiten brengen, want tenslotte gaat het wel over ons belastinggeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.