Dinsdag 20 april (19.30 tot 20.20 uur) is er een door Brijder Jeugd georganiseerde  webinar over gameverslaving. Tijdens deze online bijeenkomst kunnen jongeren en hun ouders in een veilige, afgeschermde omgeving vragen stellen aan experts. Zoveel mogelijk worden die direct beantwoord. De bijeenkomst is te volgen via laptop, computer of tablet. 

Inschrijven kan gratis en makkelijk via deze link: https://parnassiagroep-nl.zoom.us/webinar/register/WN_hElLK-k2QYeorqkHghfhDg

Verslaafd

Huisartsen en JGZ instellingen luiden de noodklok, omdat steeds meer jongeren verslaafd raken aan gamen. Helemaal nu de coronamaatregelen aanhouden. Voor ouders en jongeren organiseert Brijder Jeugd daarom over dit onderwerp een online bijeenkomst.

Brijder Jeugd geeft informatie over alcohol, drugs, tabak en gamen aan jongeren van 12 tot 23 jaar. Tijdens de online bijeenkomst ‘Gamen een zegen of een zorg’, vertellen twee professionals meer over de rol die gamen heeft voor jongeren.

Grens tussen hobby en probleem

Wat doe je als gamen de overhand neemt? Hoe praat je als ouder daarover met je kind? En waar ligt de grens tussen een echt probleem en een leuke hobby? Het zijn vragen waar ouders en jongeren mee kunnen worstelen. “We ontvangen steeds meer signalen van huisartsen die jongeren in hun praktijk krijgen met een gameverslaving”, zegt wethouder jeugd Frank Berkhout. “Ouders zitten met hun handen in het haar en weten niet hoe ze hun kinderen kunnen helpen. Daarom vindt de gemeente het belangrijk dat er hulp en voorlichting komt en organiseren we dit samen met Brijder.”

Wie vragen heeft kan mailen naar: preventie@brijder.nl of bellen met: 088 – 3582260.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.