De Voedselbank bond vrijdag op de markt de strijd aan met de zogeheten ‘menstruatiearmoede’. Vrijwilligers hielden een daartegen gerichte zogenoemde ‘inzamelingsactie’.

Tijdens zo’n inzamelingsactie vraagt men het publiek als zij boodschappen dopen iets extra’s te kopen en dat af te staan. In dit geval dus tampons en andere menstruatiemiddelen. Volgens de gemeente kan men ook gewoon geld geven voor de menstruatiearmoede aan de Voedselbank.

 Steun

 Wethouder Marijn van Ballegooijen steunt de actie en leverde zelf een pakket. Amstelveners die ook een bijdrage willen leveren kunnen dit doen bij de Voedselbank. Iedere woensdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur kan materiaal worden gebracht.

Menstruatiearmoede in Amstelveen

Er zijn geen harde cijfers over menstruatiearmoede in Amstelveen. “Dat maakt niet uit. We weten dat het speelt en al kunnen we één iemand helpen is dat al winst”, zegt Van Ballegooijen.

Sinds 2021 wordt gratis materiaal aangeboden op Amstelveense middelbare scholen. Leerlingen kunnen het materiaal ophalen in een specifiek lokaal en een voorraad meenemen voor thuis. “Van de scholen horen we dat leerlingen blij zijn met het initiatief”, zegt Van Ballegooijen. “Ook vanuit onze klankbordgroep de Cliëntenraad Minima en onze welzijnsorganisatie Participe horen we positieve geluiden.”

4 REACTIES

    • Tja, zoals u ongetwijfeld weet , dien je tegenwoordig zo’n kreng te hebben omdat je zo’n kreng nodig hebt bij contacten met de ( vaak slecht werkende) digitale overheid.

      • Nee hoor Frank. Zonder smartphone of iets mobiels doe ik al sinds jaar en dag prima zaken met de overheid. En computer is echt meer dan voldoende. Ik moet zo’n kolere-ding niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.