Over familierelaties gaat het gratis online ‘adviescafé’ voor mantelzorgers in Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn op donderdag 25 maart (19.30 tot 21.oo uur). De wordt georganiseerd door Mantelzorg & Meer.

Omdat volgens deskundigen mantelzorg meer is dan een ingebakken loyaliteit en niet zo gemakkelijk als het misschien lijkt, wordt daar ook schrijfster Annet Peetoom van het boek “Blaren op de hiel’ geïnterviewd.

Zestien verhalen

In zestien verhalen, met op de werkelijkheid gebaseerde situaties, beschreef zij de ingrijpende gevolgen voor de relatie tussen broers en zussen wanneer ze gaan zorgen voor een moeder of vader. Daarnaast is er gelegenheid vragen te stellen aan twee mantelzorgconsulenten, die informatie geven over de ondersteuning door Mantelzorg & Meer.

Aanmelden kan voor 18 maart via info@mantelzorgenmeer.nl of 020-5127250 (vermeld bij aanmelding naam, woonplaats en e-mail adres). Men ontvangt voor aanvang van het Mantelzorgcafé een zoom link. Er zijn maximaal 15 deelnemers.

Gevolgen

Mantelzorg kan ingrijpende gevolgen hebben voor de relatie tussen broers en zussen wanneer ze gaan zorgen voor een moeder of vader. Oud zeer kan naar boven komen, gevoelens van onmacht, jaloezie, eenzaamheid, schuld en het verlangen naar begrip, zegt de organisatie.

Voor meer informatie: 020 5127250.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.