Het heeft wethouder Rob Ellermeijer verbaasd dat negen woningzoekenden, die in aanmerking kwamen voor een woning, die weigerden. Volgens hem worden er steeds meer inwoners tussen de 28 en 34 jaar aan een sociale huurwoning, dankzij een door hem bedachte speciale regeling. Ondanks voorkomen op een wachtlijst bleken sommigen zelf al iets te hebben gevonden, maar er waren er ook van wie de toegewezen woning of de wijk waarin die stond niet naar wens was. Ellermeijer: “Als je zo lang moet wachten op een woning is het eigenlijk gek dat je een dergelijk aanbod weigert.”

Vorig jaar konden vijftien mensen tussen de 28 en 34 jaar aan een woning worden geholpen, omdat zij gebruik maakten van een speciale maatwerkregeling.

De zogenoemde ‘Maatwerkregeling voor 28-34 jarige woningzoekenden’ is door de gemeente begin vorig jaar ingesteld en wordt in samenwerking met Eigen Haard uitgevoerd. De regeling is bedoeld om jongvolwassenen actief naar een woning te begeleiden. Het gaat om een specifieke groep mensen die niet meer in aanmerking komt voor een woning met een tijdelijk jongerencontract omdat ze ouder zijn dan 28 jaar.

Eerste sleuteloverdracht

“Feitelijk zit deze groep knel, omdat zij na jaren zoeken op hun 28e niet meer in aanmerking komen voor een jongerenwoning. Voor deze groep hebben wij specifiek beleid gemaakt om ze toch aan een woning te helpen”, legt Ellermeijer uit. “In september hebben we de eerste sleuteloverdracht gedaan.”

Zevenendertig Amstelveners bleken vorig jaar te voldoen aan de criteria die gelden om in aanmerking te komen. In januari / februari zullen nog vijf kandidaten een aanbod krijgen. Twintig woningen zijn dit jaar door de gemeente beschikbaar voor de regeling.

6 REACTIES

 1. Ik kan genoeg redenen verzinnen waarom je een woning zou weigeren.
  – Als ik in een flat terecht zou komen waar het in de lift naar pis stinkt , je je door een haag van blowende jongeren heen moet worstelen, je weet dat er ook psychotische mensen wonen en waar voor sommige ramen kranten of vodden zitten en de woning zelf ook zeer bedenkelijk is zou ik me ook 2 keer bedenken.
  – Zeker als je weet dat je dan gelijk doorstromer bent , wat betekent dat je voor minstens 22 jaar aan die woning vast zit.

  Ook heb je soc woningen die voor de wet sociaal zijn, maar waarop zoveel servicekosten zitten dat je nog op een €1100,— á €1200,— uitkomt voor een 45 m2. Gaat moeilijk dan als je maximaal maar een €900,— kan ophoesten.

  En natuurlijk heb je zeurhannesen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. Dat gaat niet. Maar ik vind het vreemd dat de wethouder bij voorbaat zo verbaasd doet, terwijl hij niet verder gevraagd heeft waarom deze mensen die woning hebben geweigerd.Tenzij hij het niet WIL weten.

 2. Het is een eenzijdig verhaal. Zolang wij de woningen niet kennen en ook niet de redenen waarom zij werden geweigerd, kunnen wij de verbazing van de wethouder niet delen.

   • Ga eens kijken in de KKP-buurt of aan de Groenelaan. De laatste zijn zelfs in een landelijk consumentenprogramma geweest en de toestanden daar zijn ook door de voormalige burgemeester toegegeven, hr. Watervrees!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.