Om in kaart te brengen welke mogelijkheden er in Amstelveen zijn voor het grootschalig opwekken van duurzame energie (zonne-energie en in beperkte mate windenergie) houdt de gemeente maandag 3 februari een bijeenkomst (19.30 uur) in het raadhuis om met inwoners en bedrijfsleven te praten. In verband met de voorbereiding is aanmelden noodzakelijk via energietransitie@amstelveen.nl.

De gemeente zegt te werken aan een toekomstbestendig Amstelveen en wil in 2040 onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. “Ons elektriciteitsverbruik zal de komende jaren toenemen, omdat er onder andere meer elektriciteit nodig is voor het verwarmen van gebouwen en we meer elektrisch gaan rijden en koken”, beseft wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid. Het elektriciteitsnetwerk moet om aan die stijgende vraag te voldoen volgens haar dan ook worden uitgebreid. En de energie miet wel duurzaam worden opgewekt, voegt zij er aan toe. “Op dit moment is nog maar 4% van het Amstelveens elektriciteitsgebruik duur­zaam opgewekt. Het verhogen van dit percentage is een van de opgaven waar de gemeente voor staat.”

Regionale Strategie
Samen met andere lokale overheden (provincie, gemeenten, waterschappen), netwerkbeheerders, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en inwoners werkt Amstelveen aan lokale energiebesparing, het in kaart brengen van grootschalig duurzaam opwekken van elektriciteit en de gevolgen daarvan voor het energienetwerk, meldt de gemeente. Dat gebeurt dan binnen de Regionale Energiestrategie (RES) van de regio Noord-Holland Zuid. In Nederland zijn er 30 regio’s waarin gewerkt wordt aan een Regionale Energiestrategie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.