Wie er bijna twintig euro voor over heeft kan in Amsterdam met de Amstelveense Jacobine van den Hoek meelopen naar de winkels waar allemaal haar historische debuutroman ‘Zondebok’ wordt verkocht. Het is op zondag 9 februari (13.00 uur) de tweede propagandatoer voor haar boek die Boekhandel Venstra en Booklovers’ Tours uit Amsterdam organiseren. 

Tijdens de wandeling volgt Van den Hoek het spoor van haar research naar de historische plekken, waarop Zondebok is geïnspireerd. Ze vertelt over het zestiende-eeuwse Amsterdam en laat zien hoe ze historische feiten in haar boek heeft verwerkt. Zoals de ‘wonderlijke weeshuisziekte’, een plotseling oproer van dolgedraaide kinderen uit het Burgerweeshuis in 1566 en de Beeldenstorm.

Eigenzinnig

Centraal in het boek staat Fye Lieveheer, geboren in de hogere burgerij, maar later de vrouw van een appelboer. Na de opstand van de weeskinderen in 1566 zoeken de machthebbers van Amsterdam een zondebok en vinden die in de eigenzinnige Fye.  De roman verscheen bij Uitgeverij Mozaïek en is volgens de Telegraaf ‘een verdienstelijk, overtuigend debuut’.

Mechteld Jansen van Booklovers’ Tours zegt dat de eerste wandeling uitverkocht was blij te zijn dat zij die samen met Libris Venstra opnieuw kan aanbieden. De stadswandeling wordt afgesloten met koffie / thee en authentieke (handgemaakte) haverkoeken in een Amsterdams grachtenpand. Het is niet nodig het boek vooraf te lezen. Tickets: € 19,50. Te verkrijgen aan de kassa bij www.venstra.nl of via www.bookloverstours.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.