Niet alleen in Amstelveen wordt zaterdag (23 september) de zogeheten ‘burendag’ gehouden. In heel Noord-Holland zijn er 944 activiteiten. De Provincie zegt, net als deze gemeente, dat er behoefte is aan ‘verbondenheid in buurten’.

Het Oranjefonds en Douwe Egberts organiseren de dag. Voor die laatste is het natuurlijk een puur reclame rond de koffie. Landelijk staat het aantal aanmeldingen op 8.213 Burendag activiteiten.

 8000 buurten

Burendag is ontstaan uit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Door op Burendag een activiteit te organiseren, kunnen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen, is de gedachte. Volgens directeur Sandra Jetten van het Oranje Fonds doen er ruim 8000 buurten mee. Op deze manier kunnen wij bijdragen aan verbinding tussen buurtgenoten. En Kathelijne Malcontent van Douwe Egberts, die dit jaar voor de 18e keer Burendag op het programma heeft staan, zegt dat daardoor buren dichter bij elkaar komen. “Elk jaar weer krijgen we meer buurten op de been. In 2006 organiseerden we de eerste editie en sindsdien zijn er in buurten al zo’n 66.000 Burendagactiviteiten.”  Alle activiteiten van Burendag zijn zichtbaar op de interactieve landkaart van Burendag.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.