De rekenkamercommissie van de gemeenteraad gaat onderzoeken hoe effectief de schuldhulpverlening van de gemeente is. Daarbij wordt ook onderzocht hoe het is gesteld met de toegang tot de schuldhulpverlening en de bejegening van de cliënten.

De gemeente probeert zo veel mogelijk problematische schulden te voorkomen en als die toch ontstaan door de inzet van schuldhulpverlening een oplossing te bieden. De gemeente wil dat de betrokken inwoners helpen aan de samenleving deel te nemen.

Wettelijk

De rekenkamercommissie wil inzicht krijgen in de effectiviteit van de schuldhulpverlening en de raad handvatten bieden zijn kaderstellende en controlerende rol op dit punt beter uit te voeren. Het is tenslotte een wettelijke taak. Het onderzoek moet onder meer antwoord geven op de vragen: Hoe heeft de gemeente de uitvoering van de schuldhulpverlening vormgegeven en hoe meet zij of de doelstellingen worden behaald? Welke resultaten zijn behaald en waar blijkt dat uit? Hoe functioneert de toegang tot de schuldhulpverlening? Hoe is de bejegening van de cliënten bij de uitvoering van de schuldhulpverlening? In hoeverre is de raad kaderstellend en controlerend op dit onderwerp? Welke aandachtspunten komen uit het onderzoek naar voren en welke verbeterpunten zijn er mogelijk?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het bureau BMC Onderzoek, start in december en duurt naar verwachting een half jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.