Dat ANWB AutoMaatje in zeven maanden de eerste duizend ritten heeft gereden werd gevierd met taart en drank. En de vrijwillige chauffeurs werden in het zonnetje gezet.

De 1.000ste rit werd gereden door vrijwillige chauffeur Saskia. Die ging met een zekere heer Van Elswijk naar de dagbesteding in De Kwakel en weer terug naar huis.

Dagbesteding

In februari verrichte verkeers- en vervoerwethouder Herbert Raat de opening. Van Elswijk bleek blij met de vervoerservice van ANWB AutoMaatje in Amstelveen. “Het is toch geweldig dat ik door ANWB AutoMaatje,  met allemaal stuk voor stuk goede en aardige planners en chauffeurs, gebracht en gehaald word,” zei hij. Dankzij AutoMaatje kan hij, hoewel zelf autorijden voor hem een gepasseerd station is, naar de dagbesteding.  “En, ook niet onbelangrijk,  we hebben altijd een gezellig praatje onderweg in de auto”, zei Van Elswijk.

Vrijwilligers

 Sinds de start van ANWB AutoMaatje weten meer Amstelveners die blijkbaar te vinden als ze van A naar B willen met de auto en hier zelf geen mogelijkheid (meer) toe hebben. In de vervoerservice rijden vrijwillige chauffeurs in hun eigen auto met minder mobiele plaatsgenoten. “Zonder vrijwilligers geen ANWB AutoMaatje, zij zijn het kloppende hart”, zegt coördinator Huib Vogelaar.

Gouden team

Ellen, één van die vrijwilligers, zet zich gemiddeld twee tot drie dagdelen per week in. Zij Wijkmobiel van de stichting WaMi (Waardhuizen / Middenhoven), een systeem dat later werd geïntegreerd in ANWB AutoMaatje Amstelveen.

”We hebben hier echt een gouden team” zegt Ellen. ze lachend. “Het is wel belangrijk dat ritten op tijd bij ons worden opgegeven en soms is het echt puzzelen. Maar juist dat puzzelen vind ik enorm leuk en we zetten alles op alles om een rit mogelijk te maken.”

Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis en men hoeft geen lid te zijn van de ANWB. Men betaalt alleen een kleine tegemoetkoming in de kosten aan de chauffeur: 35 cent per kilometer.

Aanmelden als passagier, planner of chauffeur: van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 12:00 uur telefonisch via  020-5 430 458 of automaatje-amstelveen@participe.nu .

3 REACTIES

    • Dit schijnt goed te verlopen, dankzij de inzet van vrijwilligers, maar even iets anders hoe gaat het nu met het leerlingenvervoer of is dit nog steeds waardeloos omdat de gemeente consequent voor de goedkoopste optie kiest?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.