“Hij was wat traag”,  veroorloofde initiatiefnemer Charles Matla zich te zeggen. Hij doelde lachend op eigenaar Henk Anrochte van TOF Bloemen aan de Rembrandtweg die als 100ste bedrijf zich heeft aangesloten bij Amstelveens Cadeau kaart. Wethouder Adam Elzakalai van Economische Zaken feliciteerde hem woensdag daarmee van harte.

Anrochte heeft overigens recent weer zijn bloemenwinkel uitgebreid en vormt in feite de derde generatie in het bedrijf, dat lange tijd alleen een goed bezochte kiosk aan de Rembrandtweg had.

Lokale ondernemers

Doordat de cadeaubon bij Amstelveense ondernemers wordt ingewisseld, wordt de lokale economie ondersteunt, zegt Elzakalai. Dat is anders dan bijvoorbeeld met een VVV-bon, die landelijk kan worden besteed. “Amstelveens Cadeau stimuleert de omzet van lokale bedrijven en is het leukste en meest lokale cadeau om te geven”, zet de wethouder. “Met deze cadeaukaart laat je iemand zelf kiezen waar te gaan winkelen, eten, drinken, of iets anders leuks te gaan doen in Amstelveen.”

Stimuleringsfonds

De introductie van het Amstelveens Cadeau is een initiatief van de Vereniging van Amstelveense Detaillisten (VAD) en werd mogelijk dankzij een subsidie uit het Stimuleringsfonds Lokale Economie van de gemeente. Volgens Elzakalai wordt jaarlijks door Amstelveners veel besteed aan cadeaukaarten. Die worden vaak buiten de gemeente ingewisseld. Met Amstelveen Cadeau blijft dat daarbinnen, zegt de wethouder. “Lokale ondernemers zijn namelijk een belangrijke schakel in de plaatselijke economie. Zij zorgen voor de eerste baantjes en sponseren de lokale (sport)verenigingen en evenementen.”

Smaakmakers

Hij noemt die ondernemers de ‘smaakmakers van Amstelveen’. Volgens hem zijn mensen door hen bewuster en meer verbonden met hun eigen omgeving en de lokale samenleving. Bij lokaal winkelen helpt naar zijn mening Amstelveens Cadeau. “Het geld blijft in de regio en gaat rond tussen inwoners, verenigingen en lokale ondernemers.”

Malta verwacht dat aan het einde van dit jaar zo’n 150 ondernemers zich bij de lokale cadeaukaart hebben aangesloten. Meer informatie op amstelveenscadeau.nl

Foto (vlnr): Adam Elzakalai en Henk Anrochte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.