Vier basisscholen strijden van 15 mei tot en met 7 juni om elektronisch afval te verzamelen. Tijdens de zogeheten E-waste Race strijden een klas van de International School of Amsterdam, De Zwaluw, De Bloeiwijzer en de Westwijzer met elkaar.

Het elektronisch afval, ook wel e-waste genoemd, kan hergebruikt worden.

Circulaire economie

De school die het meeste afval inzamelt, wint daarmee een schoolreisje. Wethouder Frank Berkhout van onderwijs zegt dat door klein elektronisch afval in te zamelen dat opnieuw te gebruiken met het resultaat dat uiteindelijk minder grondstoffen uit de aarde worden gehaald. “Door deze E-waste Race leren kinderen meer over de circulaire economie en leveren daar meteen een prachtige bijdrage aan.”

Gratis E-waste ophalen

Inwoners die in de buurt van één van de deelnemende scholen wonen, kunnen gratis elektronische afval laten ophalen tussen 15 mei en 7 juni. Aanmelden kan op www.ewasterace.nl.

Onder elektronisch afval verstaat men kapotte of oude apparaten met een stekker of een plek voor een batterij. Zoals een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje en kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en accu’s vallen niet onder e-waste en mogen niet worden ingeleverd.

Dat afval kan overigens ook altijd ingeleverd worden bij het afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer. Maar dan hebben de scholen in hun strijd er dus weinig aan. Er schijnt een kick off op de Blroeiwijzer (foto) te zijn geweest, maar daar werden de media geenszins bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.