Het Alzheimer Café Amstelveen wordt op 24 maart op een nieuwe locatie gehouden. Het vindt om 19.30 uur (inloop 19.00 uur) plaats in Wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen.

Gespreksleider Jos Heeremans zal met Kees Blankman, hoogleraar aan het Vumc, spreken over de wet Zorg en Dwang.

Wet

De Wet zorg en dwang (Wzd) is 1 januari 2020  ingegaan en gaat over onvrijwillige zorg bij mensen met dementie. Ook bevat de wet een regeling voor betere bescherming van mensen die daar lijden. Wanneer dementie erger wordt, kan de naaste minder goed beslissen welke zorg de patiënt nodig heeft. Maar juist als de dementie voortschrijdt, is er meer zorg nodig. Als de patiënt naaste zich daartegen verzet, noem men dat ‘onvrijwillige zorg’. Die kan over alles gaan; van het geven van eten en medicijnen tot opname in een verpleeghuis. Deze onvrijwillige zorg wordt pas gegeven als het echt niet anders meer kan. Toch kan het best lastig zijn om te bepalen of iets onvrijwillige zorg is en wat men dan mag doen.

Kees Blankman geeft uitleg over de uitvoering van de Wzd en over wat wel en niet mag en kan. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Informatie is te vinden op www.alzheimer-nederland.n/amstelland

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.