Zaterdag (18 maart) zijn er in Uilenstede 106 van 14.00 uur af voorstellingen over montana, een pop die door Oekraïeners wordt gemaakt. Er is daar een Oekraïense theaterstudio waarin Nederlandse kinderen en Oekraïense kinderen en volwassenen spelen. ’s Avonds om 19.00 uur treedt daar Oekraïense violist German Popov (8 jaar) op, met zijn zus Stephania Popova, die piano speelt.

Broer en zus worden begeleid door zijn Amstelveense muziekleraren. Na afloop kan met iets drinken. Van 15.00 tot 18.00 uur kan men alles leren over de motanka-pop en er ook zelf een maken.

Voormalig Griffioen

Het begon allemaal in maart 2022, toen de eerste Oekraïners door de trieste militaire gebeurtenissen naar Amstelveen kwamen. Het oude Griffioen Theater op Uilenstede 106 stond vanaf het eerste moment ook voor hun open. Sindsdien is deze plek uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor de Oekraïense gemeenschap in Amstelveen, met activiteiten voor volwassenen en kinderen, en een speelgroep.

Solidariteit

Bijna een jaar later is iedereen van harte uitgenodigd op Uilenstede 106 in Amstelveen om een dag van Solidariteit & Eenheid te vieren. Op deze dag wil de Oekraïense gemeenschap in Amstelveen haar dankbaarheid tonen aan de inwoners, organisaties en gemeente.

Daarom kan men van 14.00 uur af kennis maken met de Oekraïense cultuur en de gemeenschap in Amstelveen. Het programma is als volgt. 14:00-15:00 uur – een voorstelling opgevoerd door onze Oekraïense theaterstudio waarin Nederlandse kinderen en Oekraïense kinderen en volwassenen spelen. 15:00 -18:00 uur: Leer alles over de motanka-pop (foto) en maak er ook zelf een; Proef echte Oekraïense borsjt; Verkoop van handwerkproducten die de Oekraïense vrouwen hier hebben gemaakt. De opbrengsten zijn voor de restauratie van theaters in Oekraïne.

Concert

Om 20.00 uur is er een concert van Expecting to Fly in de theaterzaal.  Expecting to fly is een band die al 30  jaren bij elkaar is. Bestaande uit uit Robert (zang en gitaar), Rene (zang en gitaar), Marlon (zang en basgitaar) en Dahni (drums). Zij spelen lekkere dansbare nummers – voornamelijk Engelstalig maar voor deze gelegenheid zullen ze één Oekraïens liedje brengen.

Voor meer informatie en aanmelding: www.participe-amstelland.nu/maak-kennis-met-oekraine-in-amstelveen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.