Het onstuimige liefdesverhaal Platonov door Theater Utrecht op de planken gezet, is zaterdag 7 april te zien in Schouwburg Amstelveen. Het stuk biedt een confronterende blik in het leven van een hechte groep vrienden die samenwonen in een grote loft in de stad.

Ze worstelen met het leven, de liefde en met elkaar. Regisseur Thibaud Delpeut zet met tien jonge talentvolle acteurs op een voor iedereen herkenbaar beeld van deze tijd neer. Delpeut maakte een radicale en moderne bewerking van de oorspronkelijke klassieker (1881) van Anton Tsjechov (vertaling Jacob Derwig). Info en tickets: https://schouwburgamstelveen.nl/seizoen-17-18/platonov-(tsjechov)/?ypeventid=2969117697-1484568401

Hamlet en Don Juan
In een tijd dat oude conventies niet meer gelden, alles mag en alles kan, liggen verwarring en misverstanden op de loer. Zo worstelt de charmante maar gedesillusioneerde Misja Platonov met de allesverzengende liefde. Hij deelt samen met negen vrienden een grote loft. Allemaal dingen ze naar zijn aandacht, zijn liefde. Waarom strijdt iedereen juist om hem? Waarom zit iedereen hem zo op de huid? Wat ziet zijn liefhebbende echtgenote Sasja in hem? En wat wil de trotse Anna, of die student Mark toch van hem? Waarom leggen al zijn vrienden hun hele hebben en houwen juist bij hem neer? Of ziet Misja, een soort kruising van een romantische Hamlet en een woest aantrekkelijke Don Juan, het gewoon allemaal verkeerd en zit hij vooral zichzelf in de weg?

Verhaal van Tsjechov
Tsjechov, één van de grootste Russische schrijvers in de literatuurgeschiedenis, schreef onder meer over de verwarring van jongeren in zijn tijd, eind 19e eeuw. Het stuk werd pas twintig jaar na zijn dood ontdekt. Regisseur Thibaud Delpeut, alom bejubeld om zijn radicale en vernieuwende visie, brengt het verhaal naar het heden als een hartverscheurend eerlijke voorstelling over de kracht van liefde. Een stuk waarin hij misschien meer dan ooit iets van zichzelf legt. Zelf zegt hij daarover: “Als ik niet veranderd was als mens, dan was ik als Platonov geworden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.