Bij boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg 649 wordt donderdag 29 maart om 20:00 uur het boek ‘Verslaggever van beroep’ van Sytze van der Zee gepresenteerd. Van der Zee zal worden geïnterviewd door Wil Parijs.

Anders dan in landen als Duitsland, de Verenigde Staten en Frankrijk is het in Nederland niet gebruikelijk dat journalisten hun herinneringen op schrift stellen. Sytze van der Zee heeft dat desondanks gedaan. Hij werkte als verslaggever bij het Algemeen Handelsblad en was betrokken bij het proces dat leidde tot de fusiekrant NRC Handelsblad. Voor deze krant werd hij correspondent in achtereenvolgens Bonn, Brussel en Washington.

‘Foute’ vader

Na zijn terugkeer naar Nederland werd hij adjunct-hoofdredacteur van Elsevier, en in 1987 hoofdredacteur van het kwijnende Parool, dat hij nieuw leven inblies. In 1996 moest hij daar het veld ruimen na een controverse met de moederholding.

Verslaggever van beroep geeft niet alleen een uniek kijkje achter de schermen van het krantenbedrijf, maar beschrijft ook hoe de auteur als jonge journalist worstelde met het verleden van zijn vader.

Sytze van der Zee (1939) schreef verschillende boeken, waarvan Potgieterlaan 7, over zijn jeugd als zoon van een ‘foute’ vader, diepe indruk maakte. Hierna schreef hij onder meer De overkant, Zuidwal en Harer Majesteits loyaalste onderdaan.

Entree: € 5,00, die men bij aanschaf van het boek retour ontvangt.

Gezien het beperkte aantal stoelen wordt gevraagd aanwezigheid door te geven via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.