Bureau Goudappel Coffeng onderzoek of in de nieuwe dienstregeling door Connexxion voor Amstelveen wel de juiste keuzes zijn gemaakt. De Adviescommissie Amstelland-Meerlanden (bestaande uit wethouders Verkeer en Vervoer van o.a. Haarlemmermeer, Aalsmeer, Uithoorn en Amstelveen) steunt de Vervoerregio in het streven om de uitvoering van het door Connexxion geboren openbaar te verbeteren. De nieuwe dienstregeling werd ondermaats uitgevoerd volgens de Vervoerregio en leidde tot een boete voor Connexxion.

Connexxion levert een verbeterplan op basis waarvan een tweede boete kan worden voorkomen, schrijft wethouder Jeroen Brandes aan de gemeenteraad. Op grond van de meest voorkomende klachten wordt onderzoek door Bureau Goudappel Coffeng gedaan naar verbeteringen in de nieuwe buslijnvoering.

Begin april worden de resultaten ter bespreking voorgelegd aan de Adviescommissie.

R-net

Specifiek voor de R-net bediening in de verstedelijkte gebieden, zoals in Amstelveen, adviseert de Adviescommissie aan Goudappel Coffeng te analyseren of Connexxion hierin de juiste keuzes heeft gemaakt. Een vraag daarbij is of de meest optimale bediening is gevonden.

Ook stelt de commissie voor Goudappel Coffeng te laten onderzoeken of er nadere optimalisaties mogelijk zijn in onder andere het lokale busvervoer. Een eerste analyse van Goudappel Coffeng zal naar verwachting eind maart 2018 gereed zijn en begin april 2018 door de Adviescommissie worden besproken met de Vervoerregio en Connexxion. Eventuele aanpassingen worden indien mogelijk per 22 juli doorgevoerd, anders begin december.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.